Emirates Türkiye’deki 30. Yılını Kutluyor

Türkiye’ye yaptığı uçuşlarda 30’uncu yılını kutlayan Emirates Havayolu, 1987’den bu yana Türkiye ile Dubai ilişkilerinde önemli rol oynuyor. Emirates’in Türkiye ekonomisine 2016/17 dönemindeki finansal katkısı ise 246 milyon TL’ye ulaştı.

9 Ağustos 13:56

Yıllardır Türkiye’den dünyaya seyahat ve ticareti güçlendirmek için bir ilham kaynağı olan ve dünyanın en büyük uluslararası taşıyıcısı ile ‘Dünyanın En İyi Hava Yolu’ olmaya layık görülen Emirates, Türkiye’ye gerçekleştirdiği uçuşların 30. yıl dönümünü kutluyor.

İlk olarak 31 Temmuz 1987 tarihinde İstanbul seferlerine başlayan Emirates, 374 koltuk kapasiteli Boeing 727 tipi uçaklarıyla haftada iki defa gerçekleştirdiği operasyonlarla, sadece bir senede 15.600’dan fazla yolcu taşıdı. Emirates şu anda Boeing 777-300 tipi uçaklarla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftada 11 sefer yapıyor.

Emirates, Türkiye’deki 30 yılı boyunca, dünya standartlarındaki servis hizmeti ile pazarda yüksek talep gördü. İstikrarlı şekilde uçuşlarını artıran Emirates, kullandığı uçak tiplerini de sürekli geliştiriyor. İş ve seyahat için yolculuk yapanlar, Emirates’in geniş çaplı güzergâh seçeneği, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Dubai arasında haftalık 11 uçuşu sayesinde, Dubai aktarmasıyla Maldivler, Seyşeller, Avustralya, Tayland, Endonezya Jakarta, Manila, Kuala Lumpur, Orta ve Güney Afrika gibi popüler uçuş noktalarına kusursuz bağlantı imkanına sahip olabiliyor. Emirates, ilk uçuşundan bu yana, Türkiye’den ve Türkiye’ye gerçekleşen seferlerinde 4,7 milyondan fazla yolcu taşıdı. Ayrıca Emirates küresel ağında bulunan 125 kabin görevlisi ve pilotlarla beraber toplamda 185 T.C vatandaşı çalışana sahip.

 

Kargo Hizmeti

Emirates’in kargo bölümü Emirates SkyCargo, haftalık 190 tona varan kargo kapasitesiyle Türkiye ve dünya arasındaki ticari bağlantıları güçlendirme konusunda kilit bir rol oynuyor. Türkiye’den Emirates SkyCargo ile ABD, Almanya, İngiltere ve Çin’e ihraç edilen ürünlerin başında otomotiv parçaları, tekstil ürünleri, meyve ve balık geliyor.

Geride bırakılan 2016/17 finansal yılı boyunca Emirates, Dubai ve Türkiye arasında yaklaşık 317 bin yolcu taşıdı. Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2016 yılında Emirates, haftalık 11 seferiyle beraber hem İstanbul hem de ülke genelinde doğrudan, dolaylı ve teşvik niteliğinde 1200 iş fırsatı yaratıyor.

 

Emirates için Türkiye Pazarının Önemi

Emirates’in 30. yılı hakkında konuşan Emirates Türkiye, Romanya, Bulgaristan Genel Müdürü Bahar Birinci; “Emirates’te son 30 yıl bizim için inanılmaz bir yolculuk oldu. Türkiye’deki varlığımızı, daha büyük uçakların temini, daha çok yolcu ve T.C. vatandaşlarına daha fazla keşfedecek nokta sunmak, daha çok güzergâh yaratmak adına büyütmekteyiz. Müşterilerimiz kültürel ve ticari merkezlerden biri olan Dubai’ye doğrudan uçabiliyor ve Bangkok, Mauritius gibi popüler noktalarla kolayca bağlantı kurabiliyor. Mükemmel yeme-içme, uçak içi ürün ve hizmet verebilen bir havayolu şirketi olmayı başardığımız için gurur duyuyoruz” dedi.

Birinci, gelecek planlarıyla ilgili olarak; “Önümüzdeki 30 yıl içinde Türk yolculara cesurca dünyayı keşfetmeleri için yardımcı olmaya ve Türk turizmini daha çok desteklemek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” yorumunda bulundu.

 

İstanbul’daki Emirates Lounge’lara 1,5 milyon Euro’luk yatırım

Emirates Lounge, First Class ve Business Class yolcularının yanı sıra Skywards Gold üyelerine yönelik olarak Mayıs 2012’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıldı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin aktarma alanında bulunan Emirates lounge, 520 metrekarelik iç alanında yüzden fazla müşteri için dinlenme alanı sunuyor. 1,5 milyon Euro değerindeki yatırımla Emirates Lounge, misafirlerine şu imkanları sunuyor:

 

Türk ve dünya mutfaklarından gurme lezzetleri içeren kapsamlı bir açık büfenin yanında yüksek kaliteli alkollü ve alkolsüz içeçek de barındıran bir bar servisi,

Kablosuz internet bağlantısı, televizyon ve okuma alanları, duş yeri ve mescit içeren tam donanımlı bir business center,

İtalyan mermerinden yapılma zemin, altın Rolex saatleri, 56 adet katlanabilir deri koltuk ve maun mobilyalarla dünya çapında bilinen Emirates kalite standartlarına göre döşenmiş rahatlama alanı

 


TAV