40 MiLYON TURİST BAŞKA ÜLKELERE Mi GİTSiN?

22 April 22:57

40 MiLYON TURİST BAŞKA ÜLKELERE Mi GİTSiN?

Sene 2018; TESK yani Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken; 'Her şey dahil sistemi kalkmalı"

2019, 2020, 2021, Bendevi Palandöken ; 'Her şey dahil sisteminden vazgeçilmeli"

2022, 2023 ve 2024, Palandöken; “Türkiye, turizmde her şey dahil sisteminden vazgeçmeli”

Çok istikrarlı Bendevi hocam. Ancak her şey dahil sistemi tartışılmamalı bile.

Geçen sene 50 milyonu aşkın Turist aldık. Bunun 30 milyona yakını her şey dahil sistemi için Türkiye'ye gelen turistler.

HER ŞEY DAHİL KALKARSA 40 MiLYON TURiST EVDE Mi OTURACAK?

Bazıları sanıyorlar ki her şey dahil sistemi bir tek Türkiye'de var. Söyleyeyim; İtalya, Fransa dahil, başta Club Med'ler olmak üzere dünyada birçok tatil köyünde, kayak merkezlerinde, tüm Akdeniz çanağında, Uzakdoğuda, Amerika kıtasında hemen her ülke ve adalarda her şey dahil sistemi var. Eğer biz bu sistemi kaldırırsak, bize gelen 30 milyon her şey dahil müşterisinin evde oturacağını, tatil yapmayacağını mı sanıyoruz? Hayır! Elbette bu konsepti uygulayan başka ülkelere gidecekler. Bu sene beklentimiz 60-65 milyon Turist ve bunun 40 milyona yakını yine her şey dahil turisti olacak. HD sistemi yasaklansın diyerek ve bunu ikide bir dile getirerek kendi bacağımıza sıkmaya gerek var mı?.

SİSTEM REVİZE EDİLMELİ

Evet, bunu tartışalım. Örneğin şehrin göbeğinde 3,4 yıldız otelde her şey dahil sisteminin ne işi var? Her şeyin başında esnafa günah. Bu sistem, sadece 5 yıldız otellerde ve şehir merkezinden en az 5 kilometre uzakta olan otellerde uygulanmalı

Bunun dışında, Her biri birbirinden farklı uygulanan bu sisteme standart getirelim. Bizden bu sistemi öğrenip, bu sistemi geliştiren ülkelere bakalım. 5, 6 hatta 7 katagoriye ayırmışlar bu sistemi;

HD Standart demiş; Yemeklerde yerli içki dahil HD.

HD Plus demiş; Yemek dışında da gece 12:00'ye kadar yerli içki alabilirsiniz.

HD Silver demiş; 24 saat her yerde yemek, her yerde içki demiş

HD Gold ; Garsonlar tarafından servis edilen menü seçenekli restoranlarda ve açık büfelerde 24 saat yemek içmek serbest demiş.

HD Platin ; Lüks, konsept A La Carte restoranlar, açık büfeler, özel plaj, özel bungalow ve su sporları dahil...

Bunların her birine "Plus" eklemek mümkün. Yurtdışında özellikle, Zanzibar, Maldivler, Bahamalar, Seyşeller gibi tatil beldelerinde özel aşçısı olan her şey dahil sistemi oteller var.

Kısaca, Her şey dahil sistemi bir daha asla tartışılmamalı, şeytanın kulağına kar suyu kaçırmamalı. Zamanında birileri 40 kez kumarhaneler kapansın dedi, kapattık. Sonra? Bugünün hesabıyla, her sene 3-5 milyon kumar müşterisinden, en az 5-10 milyar dolar turizm gelirinden ve 50-70.000 emekçiden olduk.

Aman Bendevi hocam. Seni seviyoruz. Ama biraz yavaş lütfen.

Saygılarımla

Cem Polatoğlu

 

www.andiamo.com.tr - 0212 2123030 pbx

 

Twitter     : https://twitter.com/baracudacem 

Facebook  : https://www.facebook.com/cem.polatoglu.336/

instagram : http://instagram.com/baracudacem

Skypee      : andiamocem


TAV