Baltık Ülkeleri Mart ve Nisan ayı tüm tarifeli charter uçuşları Dışişleri Bakanlığınca iptal edildi.

13 March 10:20

 

 

Baltık Ülkeleri Mart ve Nisan ayı tüm tarifeli charter uçuşları Dışişleri Bakanlığınca iptal edildi.
 
 
Corona virüsü dünyada özellikle de Avrupada yayılmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Litvanya Hükümetinin almış olduğu kararla ülkeden yurt dışına yapılacak olan turistik seyahatleri 14 Nisan 2020 tarihine kadar askıya aldığını duyurması ile tur operatörleri tüm operasyonlarını şimdilik 14 Nisana kadar askıya aldığını basın yoluyla duyurdu. Aynı uygulama Letonya ve Estonya dada  yakın zamanda karar bağlanacağı beklenmekte. Ülkede eğitime de erken ara verilmiş ve okullarda tatil edildiği duyurulmuştur.
 
Litvanya tur operatörleri bir ay boyunca seyahatlerini durdurdu

Litvanya Turizm Derneği üyeleri ve ülkenin en büyük tur operatörleri Novaturas, Tez Tour ve Kidy Tour, 14 Nisan a kadar tarifeli charter uçuşlarını durdurdu.
 
Ülkeden yapılan sasın açıklamasına göre, “Litvanya seyahat organizatörü ve seyahat acentelerini birleştiren kuruluş, sorumlu makamların önerilerine uyarak - Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Tüketici Hakları Koruma Ajansı, Dünya Sağlık Örgütü bu süre içinde ayrılmayı planlayan tüm müşterilere ertelemeler için ücretsiz seyahat değişiklikleri sunmaktadır. Yaklaşan uçuşlar ve ülkeye dönüş yapacakların planlamalara göre gerçekleştirileceği ve belirli seyahat değişikliği koşulları için, insanları seyahatlerini satın aldıkları seyahat acentesine başvurmaya davet ediyoruz. Denildi.
 


TAV