2021 Masters of Eventsby ACE of M.I.C.E'da geri sayım başladı...

Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, bu sene Antalya’da gerçekleşecek, etkinlik sektörünün en önemli organizasyonu olan ACE of M.I.C.E’ın içeriğinden, düzenlenecek ödül töreninden ve katılımcıları bekleyen sürprizlerden bahsetti.

13 Ekim 23:26

 

Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, bu sene Antalya’da gerçekleşecek, etkinlik sektörünün en önemli organizasyonu olan ACE of M.I.C.E’ın içeriğinden, düzenlenecek ödül töreninden ve katılımcıları bekleyen sürprizlerden bahsetti.

Pandemi’nin gölgesinde zor bir dönemden geçiyoruz. Bu kadar zor bir dönemde bu kadar geniş çaplı ve büyük bir etkinliğe imza atmayı nasıl başardınız? 

G20, Diplomasi Forum, ICCA Kongresi gibi birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Antalya muhteşem doğası, denizi, lezzetleri ve en üst düzeyde hizmet sunan mükemmel tesisleri ile dünyanın en önemli MICE destinasyonlarının başında geliyor. İki yüz yirmi bin üzerinde koltuk kapasitesi, Türk Hava Yolları direk uçuş ağları, yüksek hizmet sunan Fraport TAV Havalimanı ile güçlü bir alt yapıya sahibiz. 2014 yılından beri ülkemizin içinden geçtiği birçok sıkıntılı süreç ile MICE alanında istediğimiz yere maalesef gelemedik.  Son  bir buçuk yıldır yaşadığımız pandemi dönemi ile birçok kongre iptal oldu ve sektörümüz de çok zor dönemlerden geçti. Pandemi yaralarının sarılmaya başladığı bu dönemlerde özellikle destinasyon pazarlama faaliyetlerine önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada Masters of Eventsby ACE of M.I.C.E. Awards, Antalya için çok büyük önem teşkil ediyor. Bu etkinliği tanıtmak amacıyla; 14 Eylül’de Antalya Nirvana CosmopolitanHotel’de geniş bir katılımla “Basın ve Bilgilendirme Toplantısı’’ gerçekleştirdik. Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO-ACB Başkanı Davut Çetin, Antalya İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Zorlu, Türk Hava Yolları MICE Müdürü Vildan Mataracı, Türk Hava Yolları Antalya Satış Müdürlüğü Pazarlama Şefi Özlem Çatalcalı, TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ve Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege’nin yanı sıra sektör temsilcileri ve basın mensupları da katıldı. Başkanlarımız ve sektör temsilcilerinin de ACE of M.I.C.E. markasının Antalya’da ilk kez bu kadar üst düzeyde gerçekleşecek olmasından büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu görmek bizi daha da motive ettiğini bildirmek isterim.

ACE of M.I.C.E 2021 içeriği hakkında bilgi verir misiniz?

Turizm Medya Grubu olarak bildiğiniz gibi sekiz yıldır gerçekleştirdiğimiz ACE of M.I.C.E. ExhibitionbyTurkishAirlines ve ACE of M.I.C.E. Awards ile elli beş ülkeden binlerce uluslararası alıcı  ve yüz binlerce profesyonel ziyaretçi ACE of M.I.C.E. ile bir araya geldi ve yeni iş birliklerini başlattı. Ayrıca nitelikli turizme ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyoruz. Uluslararası medya ve endüstri partnerlerimiz ile on yıldır dünya çapında MICE odaklı tanıtım çalışmaları yürütüyoruz. Sektörün başarılarını global MICE sektörünün en büyük ödül töreni organizasyonu olan ACE of M.I.C.E. Ödülleri ile taçlandırıyoruz. Sekiz yılda iki yüz yirmi bir ödül sahipleriyle buluştu. Beş yüz kırk jüri heyeti başarıyla çalıştı ve on binlerce profesyonel bir araya geldi. Konferans programlarımız ile sektörümüzü yeniliklerle buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz farklı oturumlarda, çok sayıda farklı konuşmacı da ACE of M.I.C.E.’ın büyüleyici sahnesinde bir araya geldi.

Bu yıl katılımcıları neler bekliyor? Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak neler yapıldı?

Bu yıl Antalya’da ilk defa ulusal ve uluslararası çok  büyük kurumların satın alma heyetleri bir araya gelmiş olacak. Ayrıca B2B katılımcılarımız gün içerisinde gerçekleştirdikleri toplantıları akşamları düzenlenecek network etkinlikler ile pekiştirip yeni iş birliklerini başlatabilecekler. Katılımcılara özel dolu dolu bir program hazırladık. ACE of MiceAwards bu sene sahnesi ve şovları ile katılımcıları büyüleyecek. Sektörün yerli ve yabancı temsilcileri, yedi binden fazla B2B toplantısı ve interaktif kaynaşma programları ile yeni iş olanaklarına imkân tanıyacak. Ulusal ve uluslararası satın alıcılardan oluşan yüz altmış marka temsilcisi Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Convention Büro destekleri ile Antalya Kaleiçi gezisi ardından 7 Mehmet Restoranda Mehmet Akdağ özel sunumları ile akşam yemeğinde bir araya gelecekler. Masters of Eventsby ACE of M.I.C.E. Awards, alanının önde gelen markalarını ve profesyonellerini Nirvana CosmopolitanHotel’de gerçekleştirilecek MOE Party’de ağırlayacak. Sonuncu gün B2B toplantıları ve jüri sunumları gerçekleştirilecek. Öğle yemeğinde ise son yıllarda yazdığı kitapları, Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda gibi popüler dizilerin danışmanlığını da yapan Psikiyatrist, Yazar Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun hayata dair sohbeti gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamında Nest Kongre Merkezi’nde muhteşem kırmızı halı seremonisi, 3D video mapping şovları ve gala yemeği ile devam edecek ACE of M.I.C.E. Awards gecesi iş ve eğlenceyi bir arada sunacak.

Bu yıl düzenlenecek Ödül Töreni için ne gibi hazırlıklar yapıldı? Katılımcıları bekleyen sürprizler var mı? 

Büyük bir heyecan ve gururla, ilk kez Antalya’a Nest Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz  Masters of Eventsby ACE of M.I.C.E. Awards ile yıl içerisinde hacimli bir şekilde etkinlik, teşvik ve lansmanlar düzenleyen ulusal ve uluslararası kurumsal şirketlerin satın alma heyetleri ile uluslar arası DMC’leri üç gün boyunca bir araya getiriyoruz. Etkinliğimiz kapsamında B2B satın alan ve ödüllere başvuru yapan ülkemizin en önemli MICE acentalarıyla otellerimiz, B2B network toplantıları ve interaktif kaynaşma programlarına katılım gösterecekler. Toplamda yedi bin B2B toplantı gerçekleştireceğimiz etkinlik için bir iletişim kampanyası düzenlenecek. ACE of M.I.C.E. ile Antalya’ya MICE alanında marka değerini katmaya geliyoruz. 

 

Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.


TAV