Eataly, Cercis Murat Konağı'nı Ağırlıyor

Mardin’in ünlü restoranı Cercis Murat Konağı Şefi/Sahibi Ebru Baybara Demir ve Harran Kaymakamlığı’nın girişimi ile hayata geçen sosyal kalkındırma projesi “Amazon Kraliçeleri”ne destek vermek için Cercis Murat Konağı’nın yerel lezzetleri, el yapımı seramik ve keçe tasarımları 1 Ekim – 31 Aralık tarihleri arasında Eataly’de!

21 Kasım 20:40

Bulunduğu ülkelerde yerel ve özel lezzetleri her zaman bünyesine katan Eataly, geçtiğimiz Kadınlar Günü’nde “Hayatım Yenibahar” projesi kapsamında bir ay süreyle Cercis Murat Konağı’nı ağırlamıştı. Türkiye’nin en otantik restoranları sırasında ilk üçteki yerini koruyan Mardin’in Cercis Murat Konağı , bu defa başka bir proje ile yine kadınlara destek için Eataly’ye geliyor. Cercis Murat Konağı Şefi Ebru Baybara Demir’in ve Harran Kaymakamlığı’nın ortaklığı ve yerel kadınların katılımıyla hayata geçen sosyal kalkındırma projesi “Amazon Kraliçeleri” projesinin amacı Harran’ın kadınlarına hem umut götürmek hem de ekonomik destek sağlamak.

Eataly’nin üst katında ayrılan alanda hem Cercis Murat Konağı’nın lezzetlerini tatmak hem de Harran kadınlarının el yapımı hediyeliklerini almak mümkün. Buradan elde edilecek gelir, Harran’ın Amazon Kraliçeleri’ne katkı sağlayacak. Bu projenin bir parçası olarak ev sahipliği yapan Eataly, 83 Harran’lı kadını el emekleri ile misafirlerine tanıtacak.

 

Amazon Kraliçeleri Harran Gastronomi Okulu’nun Öncüsü

Amazon Kraliçeleri, henüz yeni bir proje olsa da bölgenin uzun dönemli değişimine ve gelişimine önemli bir katkı sağlayacak gastronomi okulunu hayata geçirmeyi hedefliyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın da yer aldığı gastronomi okulu projesinde Mardin Cercis Murat Konağı’nın Şefi Ebru Baybara koordinatörlüğünde, bölgenin mutfak envanterinin çıkarılmasını ve bölge ürünlerinin gurme ürünler haline gelmesi amaçlanıyor.

 

Amazon Kraliçeleri Hakkında

Halepli Bahçe’de yapılan kazılar sonucu ortaya çıkan amazon kraliçeleri mozaiği, erkek egemenliğine karşı başkaldıran, doğayı ve hayatı temsil eden kadın savaşçıları tasvir ediyor. Amazonların bu güçlü ruhlarından ilham alan proje, kadınlara hem ruhsal hem de ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor.

Harran, Türkiye’nin güneydoğusunda kadınlar için en dezavantajlı yerlerin başında geliyor. “Amazon Kraliçeleri” projesindeki 83 kadın, günümüzün amazonları olarak bölgenin sosyal ve ekonomik koşullarına üreterek cevap veriyor. Kadınların karşılaştıkları sorunlar arasında eğitim yetersizlikleri, kız çocuklarının okula gönderilmemesi, üretim aşamasında aktif olarak çalışmakla birlikte kazandıkları ve kazandırdıkları paraları harcama özgürlüğüne sahip olmamaları, tarlada ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaları yer alıyor.


TAV