"Hindistan'a Giriş" Dersi: Oeconomıca Altın Üçgen

FEST’ten “yeni başlayanlar için Hindistan” rotası: Altın Üçgen. 19-25 Şubat 2017 tarihleri arasındaki bu OECONOMICA programı, dar ve dolambaçlı caddeleri, çarşıları, kaleleri, tapınakları, sarayları, zengin ve renkli geçmişiyle Hindistan’ı keşfetmek isteyenler için

24 Aralık 12:14

“FEST Travel güvencesiyle ekonomik geziler” sloganıyla gezginlere hayal ettikleri tatiller için çok daha uygun seçenekler sunan OECONOMICA’nın en yeni güzergâhlarından biri, Altın Üçgen. Hindistan’ın kalbinde, Delhi-Agra-Caypur üçgenindeki bu yolculuk, bir “Hindistan’a giriş” dersi!

Tam bir zıtlıklar şehri: Delhi. Dünyanın en eski ve en hızlı gelişen şehirlerinden biri. Eski ve yeninin birleştiği özgün bir atmosfere sahip. Asırlık eserlerin en modern yapılarla yan yana görüldüğü, derme çatma kulübelerin lüks otel kulelerinin yanında iyice cüceleştiği, teknolojinin el sanatlarıyla rekabet ettiği Delhi, adeta Hindistan’ın sergisi gibidir.

Agra ise aşk anıtlarının en ünlüsü Tac Mahal’e evsahipliği yapar. İngiliz şair Edward Lear, daha ilk bakışta büyülendiği Tac Mahal hakkında şunları yazmıştır: “Bundan böyle dünyadaki insanları iki sınıfa ayırmalı; Tac Mahal’i görenler ve görmeyenler.” Yamuna Nehri kıyısında bir inci gibi olan Tac Mahal, göz alıcı bir rüyadır.

Hindistan’ın “pembe şehri” Caypur, ilk defa Prens Albert’in 1853’te ziyareti vesilesiyle bu geleneksel karşılama rengi olan ve konukseverliği ifade eden pembeye boyanmış; günümüze kadar da aynı havayı korumayı başarmış. Maharacaların diyarı Racastan eyaletinin başkenti Caypur, zarif tapınakları ve saraylarıyla göz dolduruyor.

Kumtaşından yapılmış Kızıl Kale, ölümsüz aşkın simgesi Tac Mahal, Binbir Gece Masalları’ndan çıkmış Fatehpur Sikri, hayranlık uyandıran gözlemevi Cantar Mantar, “rüzgâr sarayı” Hava Mahal, İngiliz mimar Lutyens'in kent tasarımcılığının şaheseri Delhi ve çok daha fazlası, kısa zamanda Hindistan’ın pek çok farklı yönüyle tanışma şansı bulacağınız OECONOMICA: ALTIN ÜÇGEN gezisinde.


TAV