Mutlu Sokak Festivali’ne Cumhuriyetin 100. yılı ve yaratıcılık damgasını vurdu.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını doldurduğu bu günlerde Bomonti çok güzel bir festivale imza attı. Halisünasyon Coffee’nin ev sahipliğinde organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Mutlu Sokak Festivali’ne Cumhuriyetin 100. yılı ve yaratıcılık damgasını vurdu.

3 Kasım 13:49

‘’MUTLU SOKAK FESTİVALİ’’ CUMHURİYETİN 100. YILI İLE BERABER KUTLANDI

SANAT, İYİLİK, KOLLEKTİF BİR ÇALIŞMA HEPSİ ‘’MUTLU SOKAK FESTİVALİ’’ İLE HAYAT BULDU

Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını doldurduğu bu günlerde Bomonti çok güzel bir festivale imza attı. Halisünasyon Coffee’nin ev sahipliğinde organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Mutlu Sokak Festivali’ne Cumhuriyetin 100. yılı ve yaratıcılık damgasını vurdu. Yaratıcılığın kahramanları ise Mutlu Mikrop, ONKODAY, Connect Project ve sanatçı Ekber Sürsal oldu.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Mutlu Sokak Festivali Şişli’nin Bomonti İlçesi’nde yer alan Halisünasyon Coffee’nin bulunduğu sokakta, Şişli Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleşti. Aynı zamanda sanatçı olan mekân işletmecisi Halis Fırat’ın ev sahipliğindedüzenlenen festival sanatın birleştirici gücüyle yaratılan renkli çalışmalara imza attı.Festival kapsamında kadınlarveöğrenciler stantlar açtı, emeklerini sergiledi ve satışlar yaptı. Satışı gerçekleşen her bir ürünün belli bir miktarı bazı derneklere bağışlandı. Mutlu Sokak Festivali birlik güç ve iyilik mesajı verirken geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi sorgulattı, tüm bunlarla berabersosyal sorumluluğa da fayda sağladı.

BERABER YAPILAN 10 METRELİK KOLAJ

Bir araya gelmenin, birlikte üretmenin, sanatın iyileştirici gücü olduğunu savunan Connect, Onkoday, Mutlu Mikrop ve Sanatçı Ekber Sürsal, Mutlu Sokak Festivali’nin hayata geçmesinde önemli rol oynadı. Geçtiğimiz yıl da renkli çalışmalara imzasını atan ekip, 10 Metre uzunluğunda hazırladıkları kot kumaşına festivale katılan herkesin katkılarıyla bir çalışma gerçekleştirdi. Başka şehirlerden katılan sanatçılar ve festivali ziyaret eden herkesle beraber tasarlanan enstalasyon ve kolaj festivali daha da anlamlı hale getirdi. 

 

BU YILIN MESAJI: ‘’BİRLİKTE YÜKSELİYORUZ’’ VE ‘’SONSUZLUKTAKİ YERİNİ AL’’ 

Yapılan bu çalışma kolektif bilinç, toplumsal farkındalık, sanatsal ifade tasarımı için elden ele alınan bir kolaj olarak ifade edildi. Her söze, her sese, her farklılığa kucak açan, kapsayıcı ve sürdürülebilir olmanın önemine inanan yaratıcı ekip projelerine bu amaçla hayat veriyor. 

Yeni ve ortak bakış açıları oluşturmanın önemini ortaya koyankolaj çalışmasının tamamı geri dönüşüm malzemeleriyle hayat buldu. Sanatçı Ekber Sürsal tasarladıklar enstalasyon ve kolaj çalışmasıyla ilgili mesajlar aracılığıyla gelecek nesle umut olmaya, ilham vermeye, onlarla iletişim kurmaya, farklı hikayeleri olan insanları bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Yapılan her iyiliğin mutluluğun temeli olduğuna inanan Connect’in yorumu ise sürdürülebilir tasarım ve sanat projesi olan bu çalışmanın tamamının amacıprojeye katkıda bulunanherkesin tasarım ve sanatın birleştirici gücünden ilham alması, sevgi, umut ve paylaşmayı desteklemeleri şeklinde oldu. 

Açılan stantlarda satışı gerçekleşen her üründen elde edilen gelirin bir kısmı ONKODAY’a (Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği) bağışlandı.

Mekânın ön cephesinde canlı Atatürk Çiçekleri ile hazırlanan özel 100’üncü yıl enstalasyonu da festivalde büyük ilgi gördü.

 

Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.


TAV