Türkiye’nin en iyi StartUp’larına  BiTaksi ve Getir damgasını vurdu

StartUp ekosisteminin 58 önemli isminin oylarıyla seçilen Türkiye'nin en başarılı girişimleri dün yapılan törenle açıklandı.

8 Ocak 02:03
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve Endeavor Türkiye destekleriyle Bizz Consulting tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin en başarılı 100 StartUp'ı açıklandı.
  • Bağımsız oylama sonucunda, Nazım Salur'un kuruculuklarını üstlendiği BiTaksi en başarılı StartUp seçilirken, henüz altı ay önce faaliyete geçen Getir dördüncü oldu.

StartUp ekosisteminin 58 önemli isminin oylarıyla seçilen Türkiye'nin en başarılı girişimleri dün yapılan törenle açıklandı. Üç sene önce girişimci Nazım Salur tarafından kurulan, taksicilerle yolcuları buluşturarak hızlı, kolay ve güvenli seyahat ortamı sunan BiTaksi, Türkiye'nin en başarılı StartUp şirketi seçildi. Nazım Salur'un henüz altı ay önce faaliyete geçirdiği ve yüzlerce ürünü 7/24 istenilen noktaya ortalama 10 dakikada getiren bir diğer girişimi Getir ise en başarılı dördüncü StartUp oldu.

Her iki ödülü Pegasus Yönetim Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı'dan alan Nazım Salur törende yaptığı konuşmada BiTaksi ve Getir gibi uygulamaların cep telefonlarını hayatın uzaktan kumandası haline getirdiğini vurguladı. BiTaksi'de dünyada daha önce başlamış bir teknolojiyi Türkiye'ye uygun ve daha iyi olarak yaptıklarını, Getir'de ise dünyada daha henüz kimsenin yapmadığı bir işi başarıyla ilk olarak ortaya çıkardıklarını söyledi.

Salur "BiTaksi uygulaması ile yaklaşık 15 dakika süren ve tanımsız olan sürücü-yolcu ilişkisini tanımlı hale getirerek güven ortamı oluşturan bir platform kurduk. Taksi yolculuklarında nakit haricinde kredi kartı ve farklı dijital ödeme seçenekleri sunduk. Getir'i ise BiTaksi'nin mevcut başarısının verdiği cesaretle ve yüzlerce temel ihtiyaç maddesini tüketicilere çok hızlı götürebileceğimiz fikriyle Temmuz ayında hizmete açtık. Altı ayda hızlı büyüyerek tüketicilerin önce cep telefonuna sonra kalbine girdik. Her iki girişimimizin aldığı bu ödüller hayata uzanan mobil uygulamaların hızlıca benimsendiğinin ve sevildiğinin bir göstergesidir" dedi.

Nazım Salur konuşmasında günümüzde özellikle büyük şehirlerde bir çok insan için zamanın paradan daha değerli hale geldiğini vurguladı. "Artık teknoloji günlük hayattaki düzeni değiştirmek için kullanılıyor. Mobilde önce hava durumuna baktık, piyasaları inceledik, oyun oynadık. Bunlar hep insan ile teknolojinin karşı karşıya geldiği şeylerdi ve tek yönlüydü. Bugün örneğin Getir'de de BiTaksi'de de yaptığımız şey, tek yönlü değil, çift yönlü... Mobil uygulamayı, gerçek hayata indirgiyoruz. Cep telefonundan tek tuşa basarak insanlar taksi çağırabiliyor ya da ihtiyacı olan ürünleri bulunduğu yere getirtebiliyorlar. Yirmi yıl ileriye gidip bugüne baktığımızda, bugüne kadar yapılmış mobil işlerin o günkü mobil işlere oranının yüzde 3 civarında olduğunu göreceğiz. Dolayısıyla mobilde işlerin yüzde doksan yedisi yapılmayı bekliyor" şeklinde konuştu.

Salur "Mobil alanda Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat var. Eskiden adamlar yapmış derken artık 'biz daha iyisini, hatta yapılmayanı yaparız' diyoruz. Bu cesaret ve akıl bu memleketin insanlarında var. Bu topraklardan da global ölçüde bir başarı hikayesi çıkartmak istiyoruz. Getir'i önümüzdeki yıllarda dünyanın bir çok büyük şehrine taşımayı planlıyoruz. Öncelikli hedefimiz yurtdışı ağı oluşturmak ve buralarda başarılı olmak. Ayrıca getir gibi Türkçe bir kelimeyi dünyaya öğretmek ve sevdirmek istiyoruz" dedi.


TAV