T.C. Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde; TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ortaklığında, 24-27 Mart 2022 tarihlerinde Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı hakkında bilgi paylaşıldı.
T.C. Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde; TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ortaklığında, 24-27 Mart 2022 tarihlerinde Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı hakkında bilgi paylaşımı yapılması amacıyla düzenlenen basın toplantısına Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, GAP İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRSAB İhtisas Başkanları, Karacadağ Kalkınma Ajansı Başkanı Dr. Hasan Maral ile çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.
İnsanlığın yeryüzündeki macerasının başladığı topraklardayız.
Toplantıda Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, ‘’Mezopotamya’nın gastronomi değerleri ile ilgili bu sene UNESCO’ya dosya verirken de bahsettiğimiz gibi; burası profesyonel lezzet serüveninin başladığı bölgedir. Mezopotamya markasıyla Diyarbakır’da bir turizm ve gastronomi fuarı yapılıyor olması çok önemli. Türkiye’de turizm sektörü dokuz vilayetimizin de ortak işi olmalı. Bunu da inşallah 24-27 Mart 2022 tarihleri arasında Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde tertip edeceğiz.’’ cümleleriyle önümüzdeki sene yapılacak fuarın turizm sektörü ve ülkemiz için önemini vurguladı.
TÜRSAB olarak bu destansı toprakları tüm dünyaya tanıtmak bizim asli görevimiz.
Bunu keyifle, inanarak ve çok yüksek bir motivasyon ile yapıyoruz.
Eşsiz bir tarih ve kültür deneyimi sunan Mezopotamya bölgesinin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtımını yaparak turizmde vazgeçilmez bir marka haline gelmesini sağlamak üzere düzenlenecek fuar ile ilgili TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, ‘‘Her biri ayrı ayrı, çok önemli kültür ve turizm potansiyeline sahip olan şehirlerimize turizmde hak ettiği değeri sağlamak üzere düzenleyeceğimiz fuarımızla, bölgeye turizm açısından yeni bir hareketlilik kazandırmayı amaçlıyoruz. TÜRSAB olarak bu destansı toprakları tüm dünyaya tanıtmak bizim asli görevimiz ama bunu keyifle inanarak ve çok yüksek bir motivasyon ile yapıyoruz. Bu çerçevede 24-27 Mart 2022’de düzenleyeceğimiz, 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı ile hem ulusal hem de uluslararası alanda bölgeye yabancı alım heyetlerini çekmeyi, sürdürülebilir iş birlikleri oluşturmayı, bölgenin özelliklerini kaybetmeden kalkınmasını ve bu kalkınmadan bölge halkının fayda sağlamasını hedefliyoruz. İlk olarak Ukraynalı turizmcilere bölgenin sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik değerleri tanıtacağız. Bu tanıtım çalışmalarını kültür turizmine önem veren diğer turizm kaynak pazarlarında da sürdüreceğiz. Mezopotamya’nın marka değerini yaptığımız bu çalışmalarla artıracağımıza inanıyorum.’’ cümleleriyle fuarın özellikle bölge turizmine katacağı yeni değerler ve ekonomik gelişmenin önemine dikkat çekti.
Bu fuarı TÜRSAB ile birlikte düzenlemek, ne kadar önemli bir noktaya geldiğimizin işaretidir.
Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bir diğer isim Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya oldu.
Kaya, ‘‘İlimizi bir fuar merkezi yapma konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. 2022’de 11 tane fuarımız olacak. Mezopotamya bölgemizdeki tüm değerlerimizi ortaya çıkararak gelecek nesillere taşımak ve kazanç oluşturmayı hedefliyoruz. Diyarbakır’da düzenleyeceğimiz fuarı, kuruluşumuz olan DİFAŞ ile birlikte İzmir’de Travel Turkey İzmir fuarıyla kendini ispatlamış ve turizme büyük katkı sağlamış olan TÜRSAB ile düzenliyor olmamız bunun ne kadar önemli bir noktaya geldiğinin işaretidir.’’ dedi.
Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.