WorldFood İstanbul’a GTD ile gerçekleşen panel damgasını vurdu.

30.yılında; Uluslararası Gastronomi Fuarı ; WorldFood İstanbul’a ;Gastronomi Turizmi Derneği ile gerçekleşen panel damgasını vurdu.

5 Eylül 15:28

30.yılında; Uluslararası Gastronomi Fuarı ; WorldFood İstanbul’a ;Gastronomi Turizmi Derneği ile gerçekleşen panel damgasını vurdu.

Hyve Group tarafından düzenlenen ve 1 Eylül’de TÜYAP’ta kapılarını açan WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 30.yılında bir rekora imza attı ve ilk günü 9.200 kişinin ziyareti ile kapattı. Gıda sektörünün uluslararası buluşma platformu olan fuar, sektördeki son ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilenmesine, yerli üreticilerin ve girişimcilerin desteklenmesine öncülük ediyor.

WorldFood Istanbul 2022; İHBİR ile olan güçlü iş birliği ve ihracatta oldukça etkin bir rol oynayan Alım Heyeti Programı çerçevesinde Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri (MENA), Balkan ülkeleri, CIS ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli bölgelerden ağırlıklı olmak üzere 77 ülkeden 600'den fazla davetli satın alma profesyonelini İstanbul’da ağırlıyor. Gıda sektörünün her alanından katılımcı ve ürünlerin yer aldığı, oldukça geniş bir ürün yelpazesini hem satın almacılar hem de ziyaretçilerle buluşturan fuar, toplamda 25 ülkeden 800’e yakın katılımcıya yeni iş birliği anlaşmaları fırsatları sunuyor. WorldFood Istanbul’un bu yıl 1 milyar Euro’luk iş hacmi yaratması hedefleniyor.

Gastronomi Turizmini Uzmanları Anlattı, Sürdürülebilirliğe Dikkat Çekti

Fuarın üçüncü gününde düzenlenen “Gastronomi Turizmi Uzmanları ile Söyleşi” kapsamında Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe yönetiminde, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim ve Çevre Mühendisi Doç. Dr. Efsun Dindar ile Şef, Yemek Kitabı Yazarı ve Menü Danışmanı Jale Balcı eşliğinde, sınırlı sayıda ziyaretçi ile deneyim odaklı Özel Fuar Turu gerçekleştirdi.

Sürdürülebilir bir biçimde gıdaya erişimin önemine dikkat çeken Balcı, iyi gıdaya sahip olmanın talep etmekle başladığını altını çizdi. İnsanların talepleri ve bakış açılarının değişmesi ile, sunulanın da değişeceğine vurgu yapan Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kültürü sürdürmede sıkıntı var. Çünkü kadını unutuyoruz. Aslında bizleri ayakta tutacak kadınlardır. Evlerde yemeği yapan kadınlardır. Kültürümüzün devam etmesini istiyorsanız, kadın kooperatiflerine destek vermenizi şiddetle öneriyorum; onların ürünlerini alın. Restoran veya otellerin de aynı yaklaşımla ilerlemeleri gerekiyor.”

Sürdürülebilirlikte en önemli konunun sağlıklı gıdaya nasıl ulaşılacağı olduğuna dikkat çeken Dindar, çiftçiye destek verilmesi halinde, bu alanda önemli mesafe katedilebileceğini paylaştı. İklim değişikliğinin tarımsal üretim için bir tehdit olduğunu belirten Dindar, “Şu an 1,2 derece olan küresel ısınmanın 2 dereceye ulaşması, tarlada üretim yapılamayacağı anlamına gelir. İçtiğiniz temiz suyu içemeyeceğimiz, soluduğumuz zaman artık temiz hava soluyamayacağımız bir yoldayız. Sürekli bir tüketim olarak süren bu düzen, yarın nasıl devam edecek? Üretmek için temiz suya, temiz havaya ve temiz toprağa ihtiyacınız var. Toprağımız temiz değilse, arıtılmamış atık sularla sulanıyorsa, daha çok verim elde edilsin diye bilinçsizce kimyasal kullanılmaya devam edilirse siz yediğiniz besinin sağlıklı güvenli olduğunu iddia edebilir misiniz?” yorumları sağlıklı gıdaya erişime ilişkin endişeleri dile getirdi.

 

Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.


TAV