Göynük Turizm için eğitim atağında Göynük’te işletmecilere ve çalışanlara “Turizm ve Etkili İletişim Eğitimi” verildi Son yıllarda turizminin gözde destinasyonlarından biri olan Göynük, turizm hedeflerini gerçekleştirebilmek ve iddiasını sürdürebilmek için eğitim atağı başlattı. Bu kapsamda Belediye’nin öncülüğünde turizm sektöründe yer alacak insan kaynağı alt yapısını güçlendirmek için eğitimlere başlandı. Göynük Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Bir Göynük Masalı" Projesi çerçevesinde Göynük turizm sektöründeki işletme sahiplerine ve çalışanlarına “Turizm ve Etkili İletişim Eğitimleri” verildi. Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan eğitimlerin devam edeceğini ve Göynük’ün sürekli eğitim merkezi olacağını söyledi.
Doğa, tarih ve inanç turizmi denince ilk akla gelen yerlerden olan Osmanlı şehri Göynük’te turizm sektöründe eğitimli işletmeciler ve çalışanlar hizmet verecek. "Bir Göynük Masalı" projesi kapsamında Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Muharrem Tuna ve Doç. Dr. Sezai Türk tarafından Göynük’te turizm ve yan sektörlerde çalışan toplam 30 kişiye 16 saatlik “Turizm ve Etkili İletişim Eğitimleri” verildi. Turizm işletmeciliği, yönetim, strateji, örgütsel davranış, kalite ve iletişim eğitimlerini tamamlayan katılımcılar, sertifikalarını törenle Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan’ın elinden aldı. Sertifika töreninde konuşan Kemal Kazan, “Göynük turizm alanında gün geçtikçe öne çıkıyor.
Göynük’teki değişimin yatırımcılarımızı da teşvik ettiğine tanık oluyoruz. Göynüklü yatırımcılarımızın ve turizm sektöründe çalışan personelin daha profesyonel hizmet verebilmesi için bu eğitim programını organize ettik. Turizm için en önemli kaynak insan. Kalifiyeli insan ve profesyonel hizmet Göynük turizminin gelişmesine de katma değer sağlayacak. Bir söz verdik, ‘Göynük marka kent olacak’ dedik. Bunu Göynük halkı ile hep beraber başaracağız” diye konuştu.
GÖYNÜK SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ OLACAK
Eğitimlere olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kemal Kazan, Göynük’te eğitimlerin devam edeceğini belirterek “Göynük’ün sürekli eğitim merkezi olmasını istiyoruz. Turizm, iletişim, el sanatları üzerine verdiğimiz eğitimlerimiz sürekli olacak” dedi.
“Turizm ve Etkili İletişim Eğitimleri” programını tamamlayarak sertifikasını alan Göynüklü otel işletmecisi Kenan Su, eğitimlerin ilçe turizmine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Öncelikle bu eğitimlerin verilmesinde öncülük eden Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Belediyemizin verdiği eğitimler ilçemizin gelişimine katkı sağlıyor. İlçemize gelen turist sayısı her geçen gün artıyor. Biz de konaklama alanında aldığımız eğitimler ışığında profesyonel hizmet anlayışımızı geliştiriyoruz”
Göynüklü restoran sahibi Ümit Oral ise ilçe turizmi için bu tür eğitimlerin yararlı olduğunu vurgulayarak, “İlçemiz tarihi, kültürel değerleri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bununla gurur duyuyoruz. Aldığımız bu eğitimlerle işletmelerimize ve ilçemize katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sadece Akşemseddin Hazretlerini Anma etkinliklerinde her yıl 50 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan Göynük’ü yılda 500 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.