TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliğinde bir araya geldi.

Kamu, akademi, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliğinde bir araya geldi

4 Aralık 20:46

Kamu, akademi, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliğinde bir araya geldi

Her biri sektörünün önde gelen liderlerinin blokzincir, metaverse, DAO, fintech, siber güvenlik, teknolojide kapsayıcılık gibi konularda sunumlar yaptığı ve bilişim sektöründeki son gelişmelerin masaya yatırıldığı TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, günümüzde dönüşen ekonomi, toplum ve iş yapış şekilleriyle birlikte dünyamızın da değiştiğini belirterek, “Giderek sanallaşan bir dünyada, sanal toplumlara doğru evrilirken biz de değişmek zorundayız. TÜBİSAD olarak biz de bu toplumsal ve ekonomik dönüşümü Türkiye'de doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek, katkı sağlayabilmek adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) üyeleri, uzun bir aradan sonra kamu, akademi, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliğinde bir araya geldi.

 Pandeminin başlangıcından sonra ilk kez yüz yüze düzenlenen etkinlikte her biri sektörünün önde gelen liderleri; blokzincir, metaverse, DAO, fintech, siber güvenlik, teknolojide çeşitlilik ve kapsayıcılık gibi konularda sunumlar yaparken İTÜ Teknokent ve YTÜ Teknopark'ta faaliyet gösteren startup'lardan yetkililer de girişim dünyasını yakından ilgilendiren son gelişmeleri aktardı. Bilişim sektöründeki son gelişmelerin de değerlendirildiği etkinlikte düzenlenen “Web 3.0 – DAO ve Finans”, “Web 3.0 – Blockchain – Metaverse – GameFi”, “Siber Teknolojiler ve Güvenlik” ve “Teknoloji Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konulu panellerde uzmanlar sektörlerindeki son gelişmeleri katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca özel olarak oluşturulmuş “TÜBİSAD Üye – Startup Buluşma Alanı”nda etkinlik boyunca TÜBİSAD Üye firmaları ile İTÜ Arı Teknokent ve YTÜ Yıldız Teknopark'tan start-up'lar görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen 63 farklı toplantıda; ERP, siber güvenlik, sürdürülebilirlik, yapay zeka, oyun, sağlık, tarım, bankacılık ve finans alanlarında faaliyet gösteren startup'lar yer aldı.

 TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Günümüzde dönüşen ekonomi, toplum ve iş yapış şekilleriyle birlikte dünyamız da değişiyor. İklim krizi, kuraklık ve çevre problemleriyle birlikte bu dönüşümü değerlendirmek gerekiyor. Bu dönüşüm bir taraftan çevreye bağlı; çevre de sadece çevresel döngülere değil insani döngülere ve hareketlere de bağlı, bu dönüşümü yaşanan insan göçlerini ele almadan aktarmak mümkün değil. Bu göçler önümüzdeki dönemde sadece ekonomiyle alakalı olmayan, ekonomik dönüşümle de son derece yakından alakalı olan bir değişimi gösteriyor. Gelişimin ve kalkınmanın önündeki en büyük engellerden olan dünyadaki refahla ilgili uçurum, fakirle zengin arasındaki uçurum artmaya devam ettikçe göç dalgaları yaşanacak. Ekonomik gelir eşitsizlikleri kalıcı ekonomik krizlere sebep olacak. Sadece makroekonomik yaklaşımlar ve problemler değil, kalabalık dünya nüfusunun gıda ihtiyaçlarının karşılanması, tarımda teknolojik gelişmelerin ve yatırımların artması da gerekiyor. Böylesi bir değişimden geçerken bu ülkenin en büyük sermayesinin gençler olduğunu da unutmamalıyız. Bu sermayeyi korumak için Türkiye'deki gençlerin maaş ve çalışma şartlarını yurt dışındaki iş ortamının sağladığı avantajlardan daha cezbedici hale getirmeliyiz. Ayrıca teknoloji geliştirme bölgeleri ve genç istihdamından yola çıkarak teknoloji şirketlerine sağlanması gereken avantajları da göz önünde bulundurmak, gündemde tutmak lazım. Hepimizin gelecekle ilgili biraz daha fazla düşünmesi ve katkıda bulunmak için aksiyon alması gerekiyor. Çünkü giderek sanallaşan bir dünyada, sanal toplumlara doğru evrilirken biz de değişmek zorundayız. TÜBİSAD olarak biz de bu toplumsal ve ekonomik dönüşümü Türkiye'de doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek, katkı sağlayabilmek adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hızlanan teknolojik dönüşümler mevcut yönetim modellerinin çok önünde gidiyor. Psikoloji, sosyoloji, toplumsal gerçekler uyumsuz hale geliyor. Bizler, teknolojiyi yaşayanlar ve yayanlar olarak toplumsal dönüşümde de rol almalıyız. Ancak, doğaya özen, insana saygı ve sürdürülebilirlik, eşitlik, özgürlük olmazsa olmazlar. Yön verenlere destek olmalıyız. Bilimin ve teknolojinin geleceği şekillendirmesi, teknolojiyle oluşan değişim dalgasında öncü bir sektörün yer alması, sektörün katkısı ve yaptıkları ile Türkiye'nin öncü ülkelerden birisi olmasını sağlamak lazım. Artık yeni ve farklı şeyler söylemek lazım.”

 

 

Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.


TAV