Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak yerelden evrensele bir köprü kurmak ve bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi Derneği (DMKI), Kastamonu’yu farklı renkleriyle Monuva Dergisi’nde tanıtıyor.
Kastamonu’ya yeni perspektif: Monuva
Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak yerelden evrensele bir köprü kurmak ve bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi Derneği (DMKI), Kastamonu’yu farklı renkleriyle Monuva Dergisi’nde tanıtıyor.
Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak yerelden evrensele bir köprü kurmak ve bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bir grup Kastamonulu aydının 2017 yılında İstanbul’da bir araya gelmesiyle oluşan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi Derneği (DMKI)Kastamonu ve çevresini tüm zenginlikleri ile daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla Monuva dergisini okurlarıyla buluşturdu.
Derginin lansman davetine derneğin dönem başkanı Zeynep Esen, kurucu başkan Atıf Uğurlu,başkan yardımcısı Sedat Kalem,Genel Sekreter Sakine Eruz, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Işın Çelebi, Nuri Çolakoğlu, Yalçın Bayer, Işılay Yorgun Reis gibi ekonomi ve akademi dünyasından önemli Kastamonulu ve Kastamonu dostu isimler katıldı.
Yılda dört sayı çıkması planlanan ve dmags platformu üzerinden erişilebilecek dijital dergi Monuva’da, Kastamonu’yu odağına alan seyahatten sanata, kültürden ekonomiye, gastronomiden kariyer yolculuklarına uzanan geniş bir yelpazede konular bulunuyor.
Monuva’nın ilk sayısı olan bahar edisyonunda; Kastamonu’da bu mevsimde yapılacaklar, ziyaret rotaları, Kastamonu’dan çıkmış önemli aile işletmeleri, yöre lezzetleri gibi konular var. Derginin bu sayısında Taşköprülü Mehmet Usta’nın 1904 yılında imal ettiği piyanoyu da,kentte düzenlenen Türkiye’nin ilk kadın mitingini de, Mukadderat filminin ekibi ile yapılan kapsamlı bir röportajı da değerli yazarların kaleminden okumak mümkün.
DMKI dönem başkanı Zeynep Esen, dergiyi çıkarma amacının Monuva’nın Kastamonulular tarafından keyif ve gururla okunmasının yanı sıra, Kastamonu’yu ziyaret etmemiş kişiler için de bilgilendirici ve ufuk açıcı olması, kentin kıymetlerinden hareketle Anadolu’nun tüm güzelliklerine bir kapı açması olduğunu söylüyor ve ekliyor; “Küre dağlarının yemyeşil ormanlarından Cide’nin altın sarısı kumsallarına, at çiftliklerimizden siyez tarlalarına uzanan Kastamonu’nun geçmişten bugüne tüm değerlerini, gücünü yerelden alıp evrensele uzanan bir perspektifle Monuva’da yansıtma gayreti içinde olacağız. Monuva dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan Kastamonuluya kolaylıkla ulaşmayı sağlarken, yerelin ulusal ve uluslararası kitle ve mecralar ile aracısız temasta kalmasına da imkan verecek.”
Monuva, dmags platform ve uygulamasından ücretsiz olarak indirilerek takip edilebilir.
Uyarı! Bu sitede yer alan tüm içerikler, "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir. Aksi taktirde İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.